De lessen tekenen en schilderen worden oa gegeven in eigen atelier. In prettige kleine groepen, max 7 personen leert u alle basistechnieken voor droge materialen, zoals potlood, houtskool, pastelkrijt ed en tevens oi-inkt. Ook leert u alle kneepjes van het vak aquarelleren en schilderen met waterverdunbare olieverf.

Deze lessen worden regelmatig ingeleid met kunstbeschouwing. Zo verkrijgt u inzicht in stromingen en stijlen en leert u spelenderwijs waar uw eigen belangstelling naar uitgaat. De eigen creativiteit en inventiviteit komt uitgebreid aan bod op allerlei verschillende manieren. We werken vooral naar de directe waarneming en de derde dimensie. Ook buiten-tekenen staat op het programma. U bent welkom voor een eerste vrijblijvende kennismakingsles. Een aantal keren per jaar gaan we op excursie naar musea/galeries.

Maandagochtend en woensdagochtend: 9.30-11.30 uur
Dinsdagavond: 19.30-21.30 uur
Donderdagavond: 19.30-21.30 uur

Er worden strippenkaarten uitgegeven van 5 lessen en instromen in de lessen kan op elk moment indien er plaats is in de groepen.

lesavond 2
lesavond 3
20171003_201659

Buitenlessen

Het begint een leuke gewoonte te worden om in een zomerse week met elkaar te gaan buiten-tekenen/aquarelleren, in Enschede en omgeving.
Iedereen is welkom om zich in te schrijven, zowel de gevorderden als de beginners. Je kunt intekenen voor de gehele week, per dag of enkele dagen of dagdelen. De ochtenden beginnen om 9.30 uur en eindigen om 12.00 uur. De middagen beginnen om 13.30 uur en eindigen om 16.00 uur.

Ik streef ernaar zo veel mogelijk variatie in het programma te stoppen, dus bijvoorbeeld stadsgezichten, landelijke scene’s, met thema’s veraf en dichtbij, bloemen/planten, details van begroeiing, dieren, mensen ( als poppetjes), industrie, water, wolken en zo meer. En natuurlijk heeft u zelf ook inbreng over de plekken waar we heengaan.
De kosten met inbegrip van koffie/thee maar exclusief materialen:op aanvraag en afhankelijk van het aantal dagdelen van deelneming.

Mocht het slecht weer worden, dan gaan we voor een alternatief binnen-programma, hoe dan ook, we maken er wat van.

Adres: Pathmossingel 183 7513 CG Enschede
Telefoonnummer: 053-4307646 en 06-40790382
Info over de kostprijs via telefoon of mail.

buitenles

Be the first to comment.

Leave a Reply


You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.